4 stvari koje vas četverogodišnjak može naučiti o content marketingu

4 stvari koje vas četverogodišnjak može naučiti o content marketingu

Prilikom stvaranja sadržaja za internetske stranice, o kojoj god temi se radilo, važno nam je da poruka dođe do što većeg broja ljudi. Postoje različite komplicirane upute, tečajevi i savjeti kako content marketingu pristupiti na najbolji način, no evo nekih vrlo učinkovitih stvari koje možemo preuzeti i od četverogodišnjaka.

 

1. Koristite jednostavne riječi

Čini vam se kako je ovo lak zadatak? Steve Jobs je jednom rekao:

Treba uložiti mnogo truda kako biste učinili nešto jednostavnim.

Zato je važno pronaći zlatnu sredinu, a to znači da se čitateljima nikako ne biste trebali obraćati na patronizirajući način, ali niti začiniti tekst žargonom koji neki možda neće razumjeti. Tekst mora biti jasan svima, pa čak i onima koji ne znaju ništa o području o kojem pišete.  Svi bez iznimke moraju razumjeti što zapravo želite reći.

Šarene jednostavne riječi

 

2. Budite vizualni

To ne znači da je stvar riješena ako uz članak ubacite fotografiju. Kvalitetne fotografije uz tekst se podrazumijevaju. Važno je i da vaše riječi mogu pobuditi slike u čitateljevom umu, da može razviti jasnu predodžbu o onome što čita. Veliki je plus ako čitatelji mogu vizualizirati vaše pisanje.

 

3. Svaki dan naučite nešto novo

Velika je prednost ako pronađete zanimljiv kut iz kojeg pišete o određenoj temi, pogotovo ako je tema suhoparna i osuđena na mali broj ljudi koje će zanimati. Budite široko informirani i upućeni u različite stvari. Započnite članak rečenicom koja plijeni pozornost ili nečim što je blisko širokom broju ljudi. Na primjer, osvrnite se na neku aktualnost iz popularne kulture ili vijesti i prilagodite ju bilo kojoj temi. Moguće je!

Malo dijete čita knjige o marketingu u knjižnici

 

4. Dosljednost je ključ uspjeha

Ne dopustite da posjetitelji vaše stranice čekaju.  Ako redovno stvarate nov i aktualan sadržaj, to će vam pomoći da zadobijete povjerenje i povećate vašu online vidljivost. Držite se zadanog rasporeda objava. To će  vam vrlo brzo će  postati rutina, a posjetitelji vaše stranice će s namjerom, a ne slučajno, dolaziti po nove informacije koje im dajete.