5 Najboljih Payment Gateway Sistema

5 Najboljih Payment Gateway Sistema

U prijašnjim smo tekstovima fokus stavili na izradu web shopa, razmatrali važnost online trgovine, potrebne elemente za pokretanje, te najpopularnija softverska rješenja. Ipak, nakon što uspješno postavite i pokrenete svoju e-trgovinu, nedostaje vam još samo jedan element – payment gateway.

Taj se pojam odnosi na sustav sigurne autorizacije i naplate kartica putem Interneta, kako biste vašim kupcima osigurali brz, siguran i jednostavan proces kupnje. Upravo zbog toga smo sastavili popis najboljih payment gateway opcija za hrvatske poduzetnike. Payment gateway sistemi nužni su za svaku tvrtku koja želi prihvatiti online plaćanja i plaćanja kreditnim karticama. Tehnologija provodi financijske podatke do potrebnih entiteta za autorizaciju plaćanja i premješta novac od kupca do trgovca. Upravo zbog toga smo sastavili popis najboljih payment gateway opcija za hrvatske poduzetnike.

Ako razmišljate o pokretanju vlastite online trgovine, no niste sigurni kako, obratite se Virtualnoj Tvornici – mi ćemo vam olakšati cijeli proces.

 

1. CorvusPay

CorvusPay

Prednosti:  Dostupnost, stablinost, kvaliteta

Prednosti: dostupnost, stabilnost, kvaliteta
CorvusPay je prva FinTech tvrtka u hrvatskoj koja je od Hrvatske narodne banke dobila licencu za izvršavanje usluge iniciranja plaćanja. Omogućuje automatizaciju virmanskog plaćanja te se transakcije provode bez korištenja kreditne kartice izravno s računa na račun. CorvusPay uslugu je jednostavno integrirati u web trgovinu jer dolazi kao gotovi dodatak za popularne platforme kao što su WordPress, Magento, Shopify i ostali.

Cjenovni model je vrlo jednostavan, naknada za mjesečni promet do 500.000 kn iznosi 0,5% (minimalna mjesečna naknada iznosi 220 kn) i nema troškova integracije uz ugovornu obvezu od dvije godine. Ovaj Payment Gateway sistem koristi više od 2000 web trgovina i čini 37% hrvatskog eCommerce tržišta. Možete se povezati s 11 banaka na koje ćete primati uplate, korisnička podrška vam je uvijek dostupna, kao i najviši standardi sigurnosti uz koje kupci imaju veće povjerenje u vašu web trgovinu.

 

2. WS Pay

Prednosti:  Predautorizacija, sigurnost, naplata

WS Pay je hrvatski proizvod koji je jednostavan za implementaciju zahvaljujući pripremljenim modulima za razna open source rješenja, kao što je WordPress. Omogućuje naplatu kreditnih i debitnih kartica u realnom vremenu, visoki stupanj zaštite, te predautorizaciju s naknadnom naplatom transakcija.

Priključenje na sustav je besplatno, no naknada za korištenje iznosi 2.380,00 kn + PDV godišnje. Također, provizija po transakciji se ne naplaćuje, što ovo rješenje čini idealnim za kompanije koje ostvaruju veći godišnji prihod, te im se više isplati platiti fiksnu cijenu nego određeni postotak po svakoj transakciji.
Zahtjev za aktivaciju WS Pay-a se u potpunosti ispunjava online. Ovo je jedini Payment Service Provider s integriranom metodom plaćanja u kriptovalutama, a može se povezati i s aplikacijama Aircash i KEKS pay

 

3. PayPal

paypal logo

Prednosti: Popularnost, raširenost, cijena

PayPal je jedan od najpopularnijih i najraširenijih opcija za plaćanje preko interneta. Ima oko 140 milijuna aktivnih računa, dostupan je u više od 200 zemalja, podržava 25 valuta, a na dnevnoj bazi provede oko 8 milijuna plaćanja. PayPal je primio više od 20 nagrada za izvrsnost od internetske industrije i poslovne zajednice, a jedna od njih je nagrada Webby People’s Voice za najbolju web-lokaciju za financijske usluge 2006. godine.

Osnovan 1998. PayPal ostaje relevantan s konkurentskim cijenama transakcije od samo 2.9% + 30¢ po transakciji. Osnovno postavljanje sustava je besplatno, a naprednije mogućnosti zahtijevaju mjesečna plaćanja.

Zbog njegove velike popularnosti, čak 34% online kupaca kaže da ne bi kupovalo u web trgovini koja nema opciju plaćanja putem PayPal-a. PayPal radi kao posrednik između kupca i trgovca u slučaju kada nešto nije u redu. Ako narudžba ne stigne ili nije onakva kakvu ju je prodavač opisao, PayPal pomaže u rješavanju problema.. Zato je on toliko tražen i pomaže trgovcima u povećanju stope konverzije.

 

4. Pay Way (T-com)

Pay Way

Prednosti:  Dodatne mogućnosti, niža transakcija, spajanje na više banaka

Pay Way je T-comova opcija provedbe plaćanja koja omogućuje pogodnosti kao što su procesuiranje kreditnih i debitnih kartica, automatska naplata ili predautorizacija, te spajanje na više banaka. U iznimnim slučajevima imate mogućnost povrata dijela ili čak cijelog iznosa transakcije, osigurana je detaljna statistika, izvještaji i grafički prikaz vrste i tipova transakcija, a naplate je moguća sa svima MasterCard, maestro, Visa, Diners i Discovery karticama od svih svjetskih banaka.

Cijena inicijalnog priključenja na sustav je 1.000 kn, nakon čega se plaća mjesečna naknada od 200 kn, te naknada po transakciji od 1% (do najviše 5 kn). Za implementaciju je se organiziraju edukacije i savjetovanje, a nudi se i tehnička i proceduralna podrška.

 

5. Monri

Monri

Prednosti:  Dizajn, jednostavnost, integracija

Monri je jedan od prvih pružatelja platnih usluga na ovom dijelu Europe, a fokusiraju se na razvoj naprednih rješenja za online plaćanje. Monri u potpunosti razvijeni proizvodi i usluge uključuju: Payment Gateway s MPI infrastrukturom, sustavom za praćenje rizika i prijevara, GateCon prekidač za rješenja plaćanja karticama kao i mnoge druge usluge poput razvoja Android i iOS aplikacija ili SDK rješenja za mobilno plaćanje za određene platforme. Trenutno njihove usluge koriste trgovci maloprodaje, ugostitelji, prijevoznici i brojni drugi. Monri je bila prva tvrtka u Hrvatskoj, izvan financijskog sektora i jedna od prvih u regiji koja je dobila Level 1 PCI DSS certifikat. Za uključenje u ovaj sustav nema naknade, a početna mjesečna naknada iznosi 0,5% po transakciji (minimalna mjesečna naknada je 225 kn). Prvih 6 mjeseci članovi Hrvatske eCommerce udruge ostvaruju 30% popusta.

 

Koji Payment Gateway sistem se vama čini najbolji? Koju metodu online naplate koristi vaša kompanija?

 

Ako razmišljate o pokretanju vlastite online trgovine, no niste sigurni kako, obratite se Virtualnoj Tvornici – mi ćemo vam olakšati cijeli proces.