Poslovni profili od sada i na Instagramu – kako započeti s oglašavanjem

Poslovni profili od sada i na Instagramu – kako započeti s oglašavanjem

Do sada su društvene mreže prepoznale ogromne mogućnosti, posebno što se tiče segmenta poslovnih korisnika. Njima je trenutačno na raspolaganju čitav niz alata. Najnovija vijest se tiče upravo Instagrama, o kojemu smo pisali u jednom od prošlih postova, a koji je prije mjesec dana predstavio profile za poslovne korisnike iz Hrvatske.

U predstavljenim novostima se, osim otvaranja poslovnog profila, ističe mogućnost konverzije postojećeg privatnog profila u onaj poslovni, kao i mogućnost izravnog pretvaranja objava u oglase. Ipak, najveća novost se odnosi na implementaciju analitičkih alata kojima će Instagram imati na uvid dostupne informacije o korisnicima, kao što su primjerice starost, spol, zanimanje, lokacija itd. Dobiveni podaci će se koristiti u svrhu lakšeg targetiranje oglasa prema željenim ciljanim skupinama, kao i za praćenje dosega, impresija i interakcija vezanih za  pojedini post.

Sljedeća promjena se odnosi na gumb ‘Contact’ na profilnoj stranici tvrtke, a koji korisnicima omogućuje dobivanje uputa i slanje e-maila ili direktne poruke, dok će brendovima zasigurno najzanimljivija biti opcija ‘Promote’ koja će im omogućiti pozicioniranje svojih objava na vrh vijesti svojih followera. Instagram je u službenoj izjavi objavio da će tom opcijom „omogućiti kompanijama da dođu do novih kupaca u pokretu, koristeći vrhunske alate za ciljanje i mjerenja  koje koristi Facebook“.

 

Započnite svoju profitabilnu priču na Instagramu! Naši stručnjaci će vas provesti kroz najefikasnije strategije oglašavanja. Javite nam se za savjet!

 

Postavljanje poslovnog profila

Kako bi postavili poslovni profil, prvo i osnovno – preuzmite najnovije ažuriranje aplikacije.

Nakon toga odaberite  „Settings“ gdje ćete vidjeti novu opciju „Switch to Business Profile“ te bi vaš zaslon trebao izgledati približno ovako:

Instagram for business

Izvor: socialmediaexaminer.com

Klikom na opciju „Continue“ prikazat će vam se niz opcija koje uključuju:

  • Spajanje Instagram računa s Facebook stranicom;
  • Dodavanje broja telefona, e-maila ili lokacije kako bi kupci / klijenti mogu dobiti željenu informaciju klikom na gumb „Contact“;
  • Mogućnost kreiranja promocija u svrhu unaprijeđenja poslovanja.

Instagram profile settings

Izvor: socialmediaexaminer.com

Klikom na „Done“ potvrđujete završetak prijelaza na poslovni profil i to je – to![/fusion_text][fusion_text]Nakon objave željenog sadržaja imate mogućnost uključivanja targetirane skupine korisnika i prilagođavanja oglasa. Kako bi to napravili, dovoljno je odabrati sliku koju želite objaviti te ispod nje kliknuti na „Promote“, a u istom izborniku možete određivati budžet i trajanje oglasa. Važno je voditi računa o tome da je objava prilagođena Facebookovim smjernicama te će biti pregledana u narednih sat vremena. Dakle, vaš oglas će se početi prikazivati onog trenutka kada je vaša objava pregledana i oglašavanje odobreno.

Etablirani poslovni portal Business Insider objavio je nedavno listu 11 najpopularnijih business profila na Instagramu, među kojima su prva tri mjesta zauzeli MTV (983,820 followera), Starbucks (862,290 followera) i Burberry (546,124 followera) (izvor: businessinsider.com).
Što se tiče hrvatskih tvrtki, „njih oko 13 je prisutno na Instagramu, a najuspješnija je Vindija čiji je broj followera 3,5 puta veći od prosječnog broja followera ostalih kompanija (734 prosječno)“ (izvor: poslovni.hr).

Za kraj vam savjetujemo da svakako isprobate prednosti novih poslovnih profila kako bi unaprijedili poslovanje i dosegli segment klijenata koji vam je nedostupan putem ostalih društvenih mreža. Kao i uvijek, za sva pitanja, prijedloge i suradnju na raspolaganju Vam stoji tim Virtualne Tvornice : – )

Za kraj vam savjetujemo da svakako isprobate prednosti novih poslovnih profila kako bi unaprijedili poslovanje i dosegli segment klijenata koji vam je nedostupan putem ostalih društvenih mreža. Kao i uvijek, za sva pitanja, prijedloge i suradnju na raspolaganju Vam stoji tim Virtualne Tvornice 🙂