Vodič za TikTok oglašavanje

Napretkom tehnologije i društvenih medija, neprestano se razvija i oglašavanje koje se prilagođava platformama, trendovima, korisnicima. Jedna od najuzbudljivijih i najbrže rastućih platformi u posljednjih nekoliko godina je TikTok. TikTok oglašavanje sve više dobiva na važnosti u svijetu marketinga zato ćemo u kratkom vodiču istražiti sve što trebate znati, od osnova do budućnosti ovog tipa oglašavanja.

 

Što je TikTok i zašto je važan za oglašivače?

TikTok je popularna društvena mreža bazirana na kratkim video sadržajima, a broji preko milijardu korisnika diljem svijeta. TikTok oglašavanje idealan je alat za uspješne kampanje s mnogo konverzija. Zašto? Zato što vam upravo ova platforma omogućava da dosegnete velik broj target skupine jer danas su svi na TikTok-u, posebice mlađe osobe! 🤳

 

Osnove TikTok oglašavanja

 

Kako bi krenuli s oglašavanjem svojeg poslovanja na Tiktok-u, potrebno je kreirati poslovni TikTok račun. Tako dobivate pristup TikTok Ads Manageru i Business Centeru kako biste mogli upravljati svojim oglasima. 

TikTok nudi brojne alate i mogućnosti oglašivačima kako biste dosegli svoju ciljanu publiku. To uključuje i mogućnost ciljanja korisnika na osnovu određenih stavki. Ciljanu publiku je moguće odabrati geografski, po spolu, dobi, jeziku, zasebnih interesima, uređajima koje koriste.

 

TikTok je samo dio priče! Ako želite postići najbolje rezultate u online poslovanju, slobodno nas kontaktirajte kako bismo zajedno osmislili plan za maksimalni uspjeh.

 

 

Tipovi oglasa dostupni na TikTok-u

 

TikTok oglašavanje nudi nekoliko različitih tipova oglasa. Svaki od oglasa ima svoje prednosti i može biti prilagođen vašim marketinškim ciljevima.

In-feed 

Ova vrsta oglasa prikazuje se korisnicima između videa dok istražuju For You feed. Ovdje se prikazuju videa koja su zanimljiva korisniku. Prednost ovakvog oglasa je to što je iznimno lagan za napraviti, a možete biti kreativni koliko želite.

Ipak, kao i većina oglasa na društvenim mrežama, i ovu vrstu je moguće „preskočiti“. Stoga je jako bitno da prve 2-3 sekunde oglasa privuku pozornost potencijalnog klijenta. U oglas probajte ubaciti neke aktualne trendove koji će zabaviti publiku, ali budite maštoviti s izradom. Ubacite vizuale, stickere, a možda čak i voiceover! Bitno je i da u sam video stavite tekst jer korisnici ponekad gledaju sadržaj bez zvuka, a želite da svi budu dio vaše priče.

Preporučujemo:

 • Ako želite da vaši oglasi izgledaju kao da su organski došli do publike
 • Ako se bavite e-commerce poslovanjem. Ova vrsta oglasa odlična je prilika da pokažete svoje proizvode „u akciji“
 • Ako tek počinjete s TikTok oglašavanjem i želite krenuti s oglasima koji su jednostavniji za kreiranje.

Spark

Gotovo identični in-feed oglasima, spark oglasi razlikuju se po tome što ih objavljujete s vlastitih profila ili u suradnji s influencerima i drugim korisnicima, a u dogovoru s njima možete koristiti i već postojeći sadržaj.

Ovakvim spajanjem računa organski dobivate likeove, shareove, komentare, poglede i pratitelje na jednostavniji način. Možete očekivati porast CTR-a i općenitog engagementa publike.

Preporučujemo:

 • Ako ste već stvorili viralan sadržaj i želite se okušati na TikToku
 • Ako želite pokrenuti suradnju s influencerima koji imaju veći broj pratitelja nego vi

Brand Takeover

Brand Takeover oglasi pojavljuju se prilikom otvaranja same TikTok aplikacije. Traje otprilike 3-5 sekundi, a vrijednost ove vrste oglasa je što vašem brendu daje pozornost korisnika u prvih nekoliko sekundi nakon otvaranja aplikacije, čime vam osigurava priliku da mu privučete pažnju i potaknete engagement.

Potrebno je naglasiti kako TikTok brendovima omogućuje da jednom dnevno zauzmu ovaj oglas, odnosno korisnici vas mogu vidjeti samo jednom u danu kad ulaze u aplikaciju. Iako ovo može biti dobra prilika da podijelite svoju poruku s većim brojem korisnika, dolazi s velikom (doslovno) cijenom.

Preporučujemo:

 • Ako želite promovirati novi proizvod ili uslugu ili najaviti akciju
 • Ako vam je cilj velik porast prometa za lansiranje proizvoda
 • Ako trošak nije problem i želite maksimizirati pojavu oglasa (s malo konkurencije)

TopView

Nakon otvaranja aplikacije, TopView oglas je prvi in-feed post koji vidite. Kreće automatski prije nego što počne drugi sadržaj i daje osjećaj tradicionalne televizijske reklame. Iako oglas nije u potpunosti organski i može lošije proći kod korisnika, istraživanja pokazuju drugačije.

Naime, u anketi koju je proveo TikTok čak 71 % korisnika kaže kako im TopView oglasi privlače pažnju. TopView je u kombinaciji s in-feed oglasima najefektivnija vrsta oglasa koja potiče prodaju.

Preporučujemo:

 • Ako vam budžet nije ni najmanji problem 😉

Branded Hashtag Challenge

Ova vrsta oglasa prikazuje se na vrhu TikTok Discover stranice. Potiče UGC sadržaj i zbog toga može generirati veži engagement od uobičajenog. Također, moguće je objavljivati i organske i sponzorske oglase.

Iako je također jedna od boljih opcija oglašavanja, također je i jedna od skupljih koje TikTok nudi. No odlična alternativa je i suradnja s popularnim tiktokerima koja je ipak nešto jeftinija.

Preporučujemo:

 • Ako imate velik budžet dostupan za TikTok oglašavanje
 • Ako želite više komunicirati s korisnicima i potaknuti UGC sadržaj
 • Ako vam je cilj veći brand awareness i porast engagementa

Branded Effects

Ova vrsta oglasa nudi AR filtere, stickere i leće koje vam omogućuju da kreirate custom-made oglas. Branded Effects omogućuju vam i kreaciju stickera koje je moguće dijeliti, filtera i specijalnih efekata koju omogućuju samopromociju, a dobro se kombiniraju s drugim vrstama oglasa.

Preporučujemo:

 • Ako želite izgraditi jak identitet na TikTok-u
 • Ako imate super kreativni tim? Neka pokažu svoj talent u kreiranju efekata
 • Ako želite pojačati već postojeću brand promociju

 

Kreiranje uspješnih TikTok oglasa 🏅

 

U današnjem digitalnom dobu, TikTok postaje nezaobilazna platforma za promociju proizvoda i usluga. TikTok oglašavanje nudi nevjerojatnu priliku za dosezanje široke publike i izgradnju prepoznatljivosti brenda, ali važno je napraviti kvalitetan video.

Dizajn privlačnog videa

Vaš video oglas treba biti vizualno privlačan i intrigantan. Kreativni efekti, glazba i naracija mogu značajno doprinijeti privlačnosti videa. Osim toga, priče su izuzetno važne. Pobrinite se da vaš video ispriča jasnu i emocionalno angažirajuću priču. S obzirom na ograničenje od 60 sekundi za video oglase, svaki trenutak treba biti pažljivo iskorišten kako biste prenijeli svoju poruku gledateljima na način koji ih potiče na daljnje akcije.

 

Brza poruka

TikTok je platforma na kojoj se gledatelji brzo prebacuju s jednog videa na drugi. Stoga je iznimno važno brzo privući pažnju. Počnite svoj video s najvažnijom porukom ili akcijom kako biste odmah zadržali pažnju gledatelja. Prvih nekoliko sekundi su kritične, pa osigurajte da gledatelji odmah razumiju što ih očekuje u videu.

 

Korištenje trendova

TikTok je poznat po svojim trendovima, izazovima i hashtagovima. Iskoristite popularne trendove i hashtagove koji su relevantni za vašu industriju ili proizvod kako biste se povezali s većom publikom. Pridruživanje trendovima omogućava vam da budete dio veće diskusije i da vaš sadržaj postane više vidljiv.

 

Ciljne skupine

Uspješno oglašavanje na TikToku počinje razumijevanjem svoje ciljne publike. Analizirajte demografske podatke, poput dobi, spola i lokacije, kako biste dobili dublji uvid u svoje potencijalne korisnike. Također, istražite interese, navike i ponašanje svoje ciljne skupine na TikToku. Na temelju ovih podataka, prilagodite svoj sadržaj i pristup kako biste osigurali da bude relevantan i privlačan upravo toj publici. Precizno usmjeravanje može povećati učinkovitost vaših oglasa i rezultirati većim angažmanom.

 

Kreativna suradnja

Suradnja s influencerima na TikToku može biti izuzetno korisna strategija za širenje vašeg brenda. Influenceri imaju veću prisutnost na platformi i vlastitu lojalnu publiku koja im vjeruje. Kada surađujete s influencerima koji su relevantni za vašu industriju ili proizvod, možete doseći veći broj potencijalnih kupaca. Osim toga, influenceri mogu pomoći u izgradnji povjerenja, što je ključno za uspješno oglašavanje.

 

Korištenje Call to Action (CTA)

Uključivanje poziva na akciju (CTA) u vaše oglase je ključno za poticanje gledatelja na konkretnu radnju. Jasno i jednostavno navedite što želite da gledatelji učine nakon što pogledaju video. To može uključivati posjetu web stranici, registraciju za newsletter, ili čak izravnu kupnju. Postavite CTA na odgovarajuće mjesto u videu i koristite privlačan jezik kako biste potaknuli gledatelje da djeluju.

 

Kontinuirana analiza i optimizacija

Nakon što vaši oglasi postanu aktivni, važno je neprestano pratiti njihove performanse. Proučavajte analitičke podatke kako biste razumjeli koji aspekti vaših oglasa dobro funkcioniraju, a koji zahtijevaju poboljšanje. Na temelju ovih saznanja, redovito optimizirajte svoje oglase. To može uključivati promjene u dizajnu, ciljanju publike, ili prilagodbu CTA kako biste postigli bolje rezultate. Kontinuirana analiza i optimizacija ključ su održavanja učinkovitih TikTok oglasa tijekom vremena.

 

Početak vaše avanture TikTok oglašavanja 🚀

Razumijemo da se kreiranje uspješnih TikTok oglasa i vođenje online poslovanja može činiti izazovnim zadatkom. Stoga, želimo naglasiti da niste sami u ovoj avanturi. U našem timu imamo stručnjake i kreativce koji su spremni pomoći vam u svakom koraku TikTok oglašavanja i drugih digitalnih marketing usluga. Bez obzira trebate li pomoć u kreiranju atraktivnih TikTok videa, ciljanju specifične publike ili analizi rezultata kampanja, mi smo tu za vas.

Započeti avanturu TikTok oglašavanja ne znači samo pridružiti se trendu, već i stvarati prave veze s potencijalnim kupcima, razvijati prepoznatljivost vašeg brenda i ostvarivati stvarne poslovne rezultate. Neka naš tim stručnjaka bude vaš partner u ovom putovanju prema uspješnom online poslovanju kroz PUNI POGON ⚙️

 

Obratite nam se danas i zajedno ćemo osmisliti strategiju koja će vam pomoći postići svoje ciljeve. Početak vaše avanture TikTok oglašavanja čeka vas, a mi smo tu kako bismo vam pomogli da svaki korak bude uspješan!