5 Najboljih Rješenja za WordPress Trgovinu

5 Najboljih Rješenja za WordPress Trgovinu

Izrada web shopa iziskuje puno planiranja i pripreme za uspješan rezultat. Ako već koristite WordPress za vođenje bloga ili stranice, vjerojatno ste razmišljali kako bi bilo idealno da vašu novu online trgovinu možete integrirati s već postojećom stranicom. Kroz dugi niz godina su se razvila mnoga rješenja za pokretanje e-trgovine u sklopu WordPress-a. Neka su jednostavnija, druga naprednija, no izbor u svakom slučaju nije oskudan.

Kako bismo vam olakšali potragu, sastavili smo popis najboljih dodataka koje možete iskoristiti i prilagoditi vašim potrebama.

 

1. WooCommerce

Prednosti: Fleksibilnost, intuitivnost, prilagođavanje

WooCommerce je jedan od najpopularnijih dodataka za WordPress trgovinu, s preko 2 milijuna skidanja i ocjenom 4.4 / 5 na službenoj WordPress stranici. Razlog zašto je popularan izbor je taj što pruža izniman broj mogućnosti.

WooCommerce je fleksibilan, omogućuje potpuno prilagođavanje izgleda, te intuitivnu upravljačku ploču za nadziranje rada trgovine. Integriran je s društvenim mrežama, Google Analyticsom, kao i raznim metodama provođenja plaćanja.

Također, omogućuje potpunu kontrolu nad vašom trgovinom i jednostavnu integraciju s WordPress sustavom.

 

2. WP eCommerce

wpecommerce wordpress web shop

Prednosti: Mogućnosti, jednostavnost, integracija

Uz prethodno spomenuti WooCommerce, ovo je još jedan iznimno popularan dodatak. Ipak, vodeći se prema ocjenama korisnika, WP eCommerce trenutno ostvaruje tek 3.4 / 5.

Unatoč tome, nudi mnogo više mogućnosti i opcija, kao što je spremnost na SEO, SSL certifikati, katalozi, jednostavnost korištenja, te integracija s puno većim brojem aplikacija i payment gateway servisa.

Čini se da funkcionalnost ove opcije varira od korisnika do korisnika, budući da su ocjene većinski 5 ili 1 – nekim korisnicima radi izvrsno, dok drugi nisu toliko zadovoljni. Na vama je da isprobate i vidite rezultate.

 

3. Cart66 Lite

cart66 lite wordpress web shop

Prednosti: Jednostavnost, lakoća korištenja i postavljanja

Autor Cart66-a ga opisuje kao “najlakši dodatak za WordPress online trgovinu”. Djelomično je i u pravu – iznimno je “lagan”, nema kompliciranu instalaciju i jednostavno ga je koristiti.

Cart66 Lite ne pruža sve mogućnosti kao ostale opcije na ovom popisu, no omogućuje brzo, jednostavno i trenutačno pokretanje online trgovine. Dodatno, kao što se iz naziva može protumačiti, moguće je kupiti i plaćenu “PRO” verziju koja nudi nešto više opcija.

 

4. Jigoshop

Prednosti: Lakoća korištenja, podešavanje, korištenje

Jigoshop je profesionalni WordPress dodatak, izrađen od strane dizajnera s dugogodišnjim iskustvom u online poslovanju.

Možda nije popularan kao WooCommerce ili WP eCommerce, no trenutna ocjena korisnika je čak 4.6 / 5, više nego prethodno spomenute opcije.

Ovaj dodatak također nudi veliki spektar mogućnosti, uključujući i neke specifične kao što su praćenje dionica, te detaljni izvještaji poslovanja. Jigoshop je moguće integrirati s raznim payment gateway servisima, a sama instalacija i održavanje je iznimno jednostavno.

 

5. Easy Digital Downloads

Prednosti: Intuitivnost, dizajn, integracija

Konačni dodatak na našem popisu je, kao što i samo ime govori, rezervirana isključivo za prodaju digitalnih proizvoda.

Easy Digital Downloads trenutno ima zapanjujuću ocjenu od čak 4.9 / 5 na službenoj WordPress stranici. Dodatak je potpuno integriran u WordPress sučelje, tako da je korištenje intuitivno jer ćete imati osjećaj kao da je dodatak dio samog WordPressa.

Iako ne pruža veliki broj postavki kao druga rješenja, Easy Digital Downloads je snažna konkurencija zbog svoje stabilnosti, jednostavnosti, te mogućnosti integracije s preko 100 aplikacija.

Podržava razne načine plaćanja, povijest transakcija, izradu promocija, te razne postavke kojima izgled proizvoda i plaćanje možete prilagoditi vlastitim potrebama.

Koristite li jednu od ovih opcija ili nešto drugo? Kakvo je vaše iskustvo? Podijelite u komentarima.

Ako razmišljate o pokretanju vlastite online trgovine, no niste sigurni kako, obratite se Virtualnoj Tvornici – mi ćemo vam olakšati cijeli proces.