5 Ključnih Prednosti Korištenja Online Trgovine

5 Ključnih Prednosti Korištenja Online Trgovine

U današnje vrijeme, online prisutnost je obavezna za svako ozbiljno poduzeće. Današnji kupci su naviknuti na opciju da kroz nekoliko klikova pronađu informacije koje ih u tom trenutku zanimaju. Ipak, mnoga se poduzeća ne bi smjela limitirati samo na pružanje osnovnih informacija o poslovanju i lijepoj prezentaciji tvrtke.

Izrada web shopa može biti dodatak fizičkoj trgovini, a za neke tvrtke može biti i glavni, najprofitabilniji prodajni kanal.

Ako niste sigurni kako izrada web shopa može doprinijeti poslovanju vaše firme, pročitajte više o ključnim prednostima.

 

 1. Niži troškovi

novčana valuta erua

Troškovi e-trgovine su puno manji nego troškovi fizičke trgovine. Primjerice, kod fizičke prodaje je potrebno zaposliti djelatnike koji će se baviti rukovođenjem, prodajom, upravljanjem i održavanjem, dok se kod e-trgovine velik dio procesa odvija automatizmom. Također, cijene najma prostora, režija, komunalnih troškova i sl. su u online inačici trgovine gotovo zanemarive, a može se svesti i nekoliko GB web prostora, odnosno nekoliko stotina kuna godišnje.

 

2. Jednostavna administracija

Kod većine softverskih rješenja, upravljačkom sučelju je moguće pristupiti putem gotovo bilo kojeg uređaja koje ima pristup internetu. Ako želite promijeniti cijenu, dodati ili maknuti proizvod, mijenjati opis ili nešto drugo, to možete učiniti brzo i samostalno, čak i ako nemate nikakvog prethodnog iskustva s web stranicama.

jednostavna administracija online poslovanja

 

3. Stalna dostupnost

Za razliku od fizičke prisutnosti, online trgovina je otvorena 24/7 i nije potrebno aktivno nadzirati rad, budući da kupac može putem web shopa saznati ono što ga zanima i izvršiti kupnju ili barem poslati upit. U bilo kojem trenutku, vaša je trgovina otvorena, a kupci imaju mogućnost pregledavanja i naručivanja vaših proizvoda – ili konkurentskih, ako web trgovinu još niste pokrenuli.

kreditne kartice i novac

 

4. Veći prodajni doseg

Fizičkom ste trgovinom najčešće vezani za kupce iz vaše neposredne okoline, a web shop omogućuje osobama iz drugih gradova, županija, čak i država, da pregledavaju vašu ponudu i postanu vaši kupci. Ako imate proizvod koji bi bio zanimljiv i inozemnim kupcima, izrada web shopa je odličan, ekonomičan način za predstavljanje ponude.

mjerljivost rezultata putem analitike

5. Mjerljivi rezultati

Svaka aktivnost na vašoj internetskoj trgovini je mjerljiva. U svakom trenutku možete vidjeti posjećenost trgovine, najpregledavanije proizvode, najprodavanije proizvode, demografsku i dobnu analizu kupaca, izvore prometa na web trgovini te još mnogo, mnogo informacija. Te podatke možete iskoristiti kako biste usavršavali online marketinšku komunikaciju i donosili pametne poslovne odluke.

Ako već niste implementirali neko rješenje, Virtualna tvornica vam može pomoći oko toga.

Ukoliko imate vlastitu e-trgovinu, podijelite s nama u komentarima vaša iskustva ili pitajte nešto što vas zanima.