Kako iskoristiti Remarketing za povećanje prodaje

Kako iskoristiti Remarketing za povećanje prodaje

Svakodnevno posjetimo veliki broj stranica, pa ponekad teško pamtimo gdje smo vidjeli određeni sadržaj. Ukoliko ne zabilježimo izvor, gotovo se nemoguće prisjetiti gdje smo naišli na neku zanimljivu informaciju, sadržaj ili proizvod.

Otprilike 98% ukupnih posjetitelja interneta napušta stranice bez obavljene kupnje, a 90% transakcija je započeto na jednom, a završeno na drugom uređaju.

Rijetke su osobe koje će pri prvoj posjeti dovršiti kupnju usluge ili proizvoda. Ako je to istina, a većina posjetitelja vrlo brzo zaboravi na vaš proizvod, kako možete povećati prodaju vaše firme?

Rješenje ovog problema je remarketing.

 

ŠTO JE REMARKETING?

search engine optimization seo

Remarketing je nova forma internetskog oglašavanja, osmišljena da nastavi komunikaciju s potencijalnim kupcima. Odnosno, umjesto da vaše marketinške napore usmjerite prema novim posjetiteljima, obraćate se osobama koje su već prethodno posjetile vašu stranicu.

Strategija remarketinga omogućuje prikazivanje oglasa osobama koje su prethodno posjetile vašu stranicu, s ciljem poticanja daljnjeg kontakta i učvršćivanjem odluke o kupnji. Prema onome što smo ustanovili na početku, mnogo je vjerojatnije da će prethodni posjetitelji postati kupci.

Ova inovativna marketinška tehnika ponovno prikazuje oglase unaprijed određenoj skupini. Kod kvalitetnog remarketinga, radi se o atraktivnim grafičkim oglasima koji pozivaju korisnika na ponovni posjet web stranici vaše firme.

Vaši im se oglasi mogu prikazivati čak i dok pregledavaju druge web lokacije ili pretražuju pojmove povezane s vašim proizvodima. Na taj se način oglašavate posjetiteljima koji su upoznati s vašim proizvodom, no prethodno nisu bili spremni izvršiti kupnju. Ovom se metodom produbljuje povezanost s vašim proizvod i time povećava mogućnost izvršavanja kupnje.

Kako bi se oglasi prikazali relevantnoj skupini posjetitelja, potrebno je formirati tkz. remarketing listu. Ona predstavlja skup korisnika koji su posjetili određenu kategoriju proizvoda ili usluga na vašoj web stranici i time pokazali interes i potrebu za njima. Novi oglas može biti usmjeren i specifičnoj grupi proizvoda, akcijskim cijenama, sniženjima i sl. Na taj način proizvod ili usluga ostaju u podsvijesti  potrošača, a svakim prikazivanjem oglasa ponovno se budi interes za njima.

 

GOOGLE REMARKETING

google tražilica adwords

Google remarketing jedan je od najefikasnijih alata za povećanje prodaje.  Detaljne upute omogućuju da vodite uspješnu remarketing kampanju direktno iz vašeg AdWords računa, koji služi za oglašavanje na Google tražilici.

Takva kampanja povećava svijest o vašem brendu, te u velikom broju slučajeva pretvara obične posjetitelje u kupce.

Remarketing predstavlja najpametniji, ali i najsloženiji, oblik AdWords kampanje iz sljedećih razloga:

  • Pamte se proizvodi ili usluge koje je posjetitelj pregledavao; kada on napusti stranicu, remarketing kampanja će nastaviti prikazivati oglase za baš te proizvode ili usluge koje je korisnik pregledavao
  • Čuva se baza posjetitelja, a korisnici se prate do drugih web stranica, gdje im prikazuju vaši oglasi; time su stalno informirani da željeni proizvod ili uslugu može naći upravo na vašem webu
  • Remarketingom se oglasi prikazuju ljudima koji već imaju interes za vaše proizvode ili usluge; prema tome, veća je vjerojatnost da će se upravo oni odlučiti na kupnju

Velika prednost remarketing kampanje je pristupačna cijena. Plaćanje po kliku (Pay per click model plaćanja) nudi pogodnost naplaćivanja oglasa tek kada zainteresirana osoba klikne na njega, te posjeti vašu web stranicu. Dakle, ako osoba samo vidi vaš oglas, no ne klikne na njega, on neće biti naplaćen.

Ako vam remarketing zvuči kao odličan alat za unaprjeđenje vašeg poslovanja, obratite se Virtualnoj Tvornici kako biste počeli planirati vašu kampanju već danas.

Ako ste prethodno već koristili sličnu kampanju, podijelite vaša iskustva u komentarima.