Posljednji poziv za vaučere za digitalni marketing

60% bespovratno sufinanciranje

Nakon dva uspješna kruga u kojima su brojna poduzeća iskoristila svoje vaučere i kreirala web stranice, uskoro se otvara i posljednji krug prijava za “Vaučere za digitalni marketing” za 2024. godinu.

Ovaj krug, predviđen za ožujak 2024., pruža još jednu izvanrednu priliku za sufinanciranje vašeg projekta. Sada je idealno vrijeme da se pripremite i pridružite se poduzetnicima koji su već iskoristili ovu priliku za unaprjeđenje svog digitalnog prisustva.

Ne propustite ovu priliku!

Obratite nam se za detaljan savjet i izradu službene ponude koja će povećati vaše šanse za uspješnu prijavu na vaučere.

Prihvatljive aktivnosti vaučera za digitalni marketing su:

 • Izrada internetskih stranica poduzeća
 • Izrada landing stranice (pod-stranice mrežnih stranica prijavitelja)
 • Izrada mobilne aplikacije
 • Izrada web aplikacije
 • Izrada web stranice za e-trgovinu
 • Upravljanje društvenim mrežama

Aktivnosti koje nisu pokrivene vaučerima su:

 • Dorada postojećih internetskih stranica, e-trgovine, m-trgovine i mobilnih aplikacija bez novih funkcionalnosti: Ako nadogradnja ne uključuje dodavanje novih funkcija, takve aktivnosti nisu prihvatljive.
 • Promotivne aktivnosti i oglašavanje na društvenim mrežama: To uključuje oglašavanje na platformama kao što su Google, Facebook i slično.
 • Aktivnosti već financirane u okviru poziva za Bespovratne potpore za digitalizaciju: Dvostruko financiranje istih aktivnosti nije dozvoljeno.

U današnjem digitalnom svijetu, web stranica nije samo dodatna vrijednost - ona je postala neizostavan dio svakog uspješnog poslovanja. Uz to, digitalizacija vašeg poduzeća nije samo praćenje suvremenih trendova; to je nužnost koja vam omogućuje da ostanete konkurentni i relevantni. Ovdje dolaze vaučeri za digitalizaciju kao ključna podrška.

Vaučeri za digitalni marketing, posebno, su značajan resurs za poduzeća koja žele unaprijediti svoje online prisustvo. Ovi vaučeri sufinanciraju do 60% troškova projekta, pružajući vam priliku da implementirate ili unaprijedite vašu web stranicu ili web trgovinu bez velikog financijskog tereta. Ovaj oblik financijske potpore otvara vrata za razne digitalne inicijative - od dizajniranja privlačnih i funkcionalnih web stranica, do razvijanja efektivnih online marketing strategija koje će povećati vidljivost vašeg poslovanja i privući nove klijente.

Vaučeri za digitalni marketing pružaju mikro, malim i srednjim poduzećima (MSP) izuzetnu priliku za unaprjeđenje njihove digitalne prisutnosti i poslovanja. Ovisno o vrsti vaučera, poduzeća s najmanje 1-3 zaposlena mogu se prijaviti i iskoristiti ove vaučere za različite aktivnosti koje uključuju izradu internetskih stranica, aplikacija, e-trgovine i digitalnog marketinga.

 • Vrsta poduzeća: Vaučeri su namijenjeni mikro, malim i srednjim poduzećima. To znači da vaše poduzeće mora zadovoljavati određene kriterije veličine i prihoda kako bi bilo prihvatljivo za prijavu.
 • Broj zaposlenih: Vaše poduzeće mora imati minimalan broj zaposlenih, koji varira ovisno o vrsti vaučera. Na primjer, za neke vaučere možda će biti potrebno imati najmanje jednog zaposlenika na puno radno vrijeme.
 • Svrha vaučera: Poduzeća trebaju jasno definirati svrhu za koju će iskoristiti vaučer. To može uključivati razvoj novih web stranica, poboljšanje postojećih digitalnih platformi, implementaciju e-trgovine, ili pokretanje digitalnih marketinških kampanja.
 • Podnošenje prijave: Prijave se podnose putem određenog online sustava, eNPOO. Bitno je detaljno pratiti sve upute i osigurati da je sva potrebna dokumentacija točna i potpuna.
 • Odobreni pružatelji usluga: Morat ćete odabrati pružatelje usluga iz odobrenog kataloga kako bi osiguralo da su usluge u skladu s pravilima vaučera.
 • Prijavitelji registrirani za obavljanje gospodarske djelatnosti najmanje šest mjeseci prije podnošenja projektnog prijedloga
 • Prijavitelji koji djeluju pojedinačno, bez uključivanja partnerskih organizacija.
 • Prijavitelji koji su ispunili obveze prema zaposlenicima i državi. Prijavitelj ne smije imati nepodmirene obveze prema svojim zaposlenicima, uključujući neisplaćene plaće, nedoprinose za obvezna osiguranja (poput zdravstvenog i mirovinskog osiguranja), ili neplaćene poreze prema propisima Republike Hrvatske​
 • Prijavitelji registrirani za djelatnosti (sektore) relevantne za projektne aktivnosti​​.

A nisu…

 • Udruge i dobrotvorne organizacije
 • Prijavitelji bez poslovnog nastana u RH
 • Prijavitelji koji djeluju u sektoru primarne poljoprivredne proizvodnje ili u sektoru prerade i stavljanja na tržište poljoprivrednih proizvoda nisu prihvatljivi, posebno ako iznos potpore ovisi o cijeni ili količini takvih proizvoda.

  Detaljan popis sektora koji nisu prihvatljivi preuzmite ovdje.

Dokumentacija koju prijavitelji trebaju prikupiti za podnošenje projektnog prijedloga u okviru "Vaučera za digitalizaciju" uključuje:

 • Predračun (ponuda/predugovor) za usluge koje se sufinanciraju putem traženog vaučera.
 • Izvod iz Registra stvarnih vlasnika - ne stariji od 10 dana od podnošenja projektnog prijedloga.
 • BON2/SOL2 - ne stariji od 5 dana prije podnošenja projektnog prijedloga.
 • Obrazac JOPPD - ispis objedinjenog obrasca JOPPD, ne stariji od 45 dana prije predaje projektnog prijedloga.
 • Elektronički zapis o radno-pravnom statusu HZMO - za obrte, kao dokaz da su zaposleni u obrtu.

Također, potrebno je pripremiti dokumentaciju za izradu projektnog prijedloga, uključujući informacije o tvrtki, dobivene državne potpore, osnovne informacije o projektu itd.

Detaljniji popis dokumentacije i upute za pripremu projektnog prijedloga zatražite od VT.

Proces prijave nije kompliciran*

Nemojte se brinuti oko složenosti procesa prijave. Proces je prilagođen i jednostavan, a mi smo ovdje da vam pomognemo u svakom koraku. Projektni prijedlozi podnose se putem sustava eNPOO, a sve potrebne informacije i dokumentacija dostupne su na službenim stranicama Ministarstva.

Kako vam možemo pomoći?

Razumijemo da se proces prijave može činiti zastrašujućim. Zato smo tu da vam pomognemo. Naš tim stručnjaka može vas voditi kroz cijeli proces, od početka do kraja, osiguravajući da iskoristite maksimum iz ovog programa. Javite nam se ako niste sigurni što sve treba popuniti i napisati te koje dokumente treba predati.

Odgovore na najčešća pitanja možete pronaći ovdje.

Za sve informacije i profesionalno vodstvo u prijavi za vaučere, kontaktirajte nas i osigurajte svoju službenu ponudu koju možete iskoristiti u prijavi.


Zaključno o vaučerima za digitalni marketing (VDM):

Ne propustite ovu priliku da transformirate svoje poslovanje i ostanete konkurentni u digitalnom dobu. Javite nam se već danas i zajedno ćemo napraviti prve korake prema digitalnoj transformaciji vašeg poduzeća! Virtualna tvornica upisana je u katalog pružatelja usluga, a naši resursi su ograničeni.

Preporučujemo da na vrijeme započnete proces prijave.

Za detaljnije informacije, preporučuje se da posjetite službenu web stranicu programa vaučera za digitalni marketing ili se obratite relevantnom ministarstvu. Oni će pružiti najtočnije i najnovije informacije potrebne za uspješnu prijavu i korištenje vaučera.