Potpore za digitalizaciju

Potpore za digitalizaciju

Institucije koje nude djelomično ili potpuno financiranje za projekte digitalizacije, obično stavljaju fokus na projekte koji promiču:

  • energetsku učinkovitost i obnovljive izvore energije
  • zaštitu okoliša i sve vezano za ESG
  • digitalizaciju (e-marketing, e-commerce, IKT)
  • uključivanja žena u poduzetništvo

 

Potpore za digitalizaciju

 

Prihvatljive usluge za sufinanciranje u području digitalizacije su sve usluge vezane uz digitalni marketing i eCommerce. To uključuje:

  • Izradu web stranica
  • Izradu web trgovina
  • Izradu web aplikacija
  • Custom rješenja za digitalizaciju
  • Pisanje poslovnih planova
  • Digitalni marketing

 

Intenzitet potpora može biti djlomičan ili u potpunosti pokrivati cijeli iznos projekta, ovisi o načinu sufinanciranja na koji se prijavljujete. 

 

Usluge koje najčešće pokrivaju potpore za digitalizaciju

 

Izrada web rješenja 

Izrada web rješenja vam omogućuje da uspostavite online prisutnost i predstavite svoj brend ili posao široj publici. To vam može pomoći da privučete nove kupce ili klijente, povećate svoju vidljivost i prodaju. 

 

Web stranica je izvrstan način pružanja informacija o vašem poslovanju, proizvodima ili uslugama potencijalnim kupcima ili klijentima. Možete uključiti detaljne opise, slike, videozapise i druge resurse kako biste pomogli ljudima da saznaju više o onome što nudite. Web stranica može vam pomoći da dosegnete više kupaca i unaprijedite svoje poslovanje. Ako imate web stranicu, možete učiniti svoju tvrtku dostupnom svima koji imaju internetsku vezu, bez obzira na vrijeme i njihovu lokaciju.

 

Profesionalna web stranica može pomoći u izgradnji vjerodostojnosti vašeg poslovanja. Dobro dizajnirana web stranica pokazuje da ste ozbiljni u onome što radite i da vam je stalo do pružanja dobrog iskustva klijentima.

 

Web shop

Kada  pričamo o digitalizaciji, moramo spomenuti online trgovinu. To postaje standard, a ponekad i uvjet za maloprodaju. Očekuje se sve veća konkurencija i rast online prodaje u Hrvatskoj, na što ukazuje i rastući trend koji traje još od početka pandemije koronavirusa. 

 

Otvaranje web trgovine može biti vrijedna prednost za tvrtke svih veličina. Vođenje web trgovine može biti isplativije od upravljanja fizičkom trgovinom. Ne morate plaćati najam ili režije za fizičku prodavaonicu, a možda ćete također moći smanjiti troškove osoblja.

 

Web trgovina može pružiti vrijedne podatke i analitiku o vašim kupcima, uključujući informacije o njihovom ponašanju prilikom pregledavanja i kupnje. To vam može pomoći u donošenju utemeljenih odluka o ponudi proizvoda, cijenama i marketingu.

 

Proces izrade kvalitetnog web shopa je zahtjevan projekt u koji treba uložiti puno truda i razmišljanja. Najbolje je prepustiti posao stručnjacima koji poznaju dobre prakse razvoja web stranica s dobrim korisničkim iskustvom i autentičnim dizajnom. Izrada weba je dugoročno ulaganje, stoga pametno odlučite kako ćete postaviti temelje. 

 

Više o tome kako treba izgledati kvalitetna web stranica pročitajte ovdje.

 

Digitalni marketing 

 

Usluge digitalnog marketing između ostalog uključuju vođenje društvenih mreža, community management, social media oglašavanje, Google oglašavanje, analitiku, izvještavanje, mjerenje konverzija i optimizaciju procesa. To su neki od glavnih uvjeta za uspješno online poslovanje ili online prisutnost. Najučinkovitiji pristup ovisit će o poslovnim ciljevima, ciljanoj publici i proračunu.

 

Digitalni marketing je širok pojam koji uključuje različite strategije i taktike za promicanje proizvoda, usluga ili robnih marki korištenjem digitalnih kanala. Iako na prvu to zvuči kao jednostavan posao, većina poduzetnika jednostavno se stigne posvetiti pažnju digitalnom marketingu uz sve druge obaveze. Zato se prepoznaje važnost angažiranja stručnjaka i podupiru ovakve suradnje bespovratnim sredstvima. 

 

Poslovno savjetovanje 

 

Proces digitalizacije zahtijeva od vas da jasno definirate ciljeve za svoje poslovanje. To vam pomaže da ostanete usredotočeni na ono što želite postići i daje putokaz kako ćete to postići. Dobro istražena i dobro osmišljena poslovna strategija ključna je za uspjeh vašeg poslovanja i online prisutnost. 

 

Izrada poslovnog plana pruža vam osnovu za mjerenje uspjeha vaše tvrtke. To vam može pomoći da identificirate područja u kojima trebate poboljšati i izvršiti promjene kako biste osigurali da vaša tvrtka ostane na dobrom putu. Poslovno savjetovanje pomaže vam definirati ciljeve, razumjeti tržište, razviti marketinšku strategiju, napraviti financijsku projekciju, poboljšati poslovanje i pratiti poslovni napredak.

 

Analizom postavljenih ciljeva, uloženih budžeta i prikupljenih podataka dobivate uvid u uspješnost poslovanja i područja za popravak. Kada znate što funkcionira za vaše poslovanje, a što vam ne donosi profit, možete lako optimizirati poslovanje i povećati prodaju. Potpore za digitalizaciju podržavaju razvoj poslovnih planova i poslovno savjetovanje u svrhu digitalizacije. 

 

Kako se prijaviti na potpore za digitalizaciju?

 

Uz savjetovanje institucije i odabranog Izvršitelja usluge, ispunjavate prijavu i prilažete ponude za potrebne usluge. Ako je vaša prijava prihvaćena, vaš projekt se sufinancira u određenom iznosu. 

Sredstva su često ograničena te se dodjeljuju prema redoslijedu zaprimanja prihvatljivih prijava. Prijave su aktualne kroz cijelu godinu i ne postoji krajnji rok za prijavu, no sredstva su ograničena. Stoga savjetujemo da se na vrijeme prijavite ako mislite da ste dobar kandidat za ostvarivanje prava na sufinanciranje.

Virtualna tvornica je jedan od registriranih poslovnih savjetnika u bazi EBRD. Možete nam se obratiti kako bismo vas usmjerili kako dobiti bespovratna sredstva i kako bismo vam složili ponudu za željene usluge.

Nadolazeći Vaučeri za digitalizaciju imaju nešto drugačije uvjete, a više o tome pišemo u našem blogu.

 

Zatraži ponudu