Internet marketing

Google AdWords & Analytics

Marketing na društvenim mrežama

E-mail marketing

Google AdWords & Analytics

Google AdWords

google adwords logo

Google AdWords jedan je od najpreciznijih oblika oglašavanja danas, a teško je odrediti kanal ili medij koji će osigurati bolji ROI na uloženi novac. Korištenjem probranih ključnih riječi i izradom relevantnih oglasa, pozicioniramo vaš web iznad konkurencije među rezultatima google tražilice, kako biste se istaknuli u ključnom momentu i predstavili novim kupcima – točno u trenutku kad oni traže informacije o uslugama ili proizvodima koje vaša tvrtka ima u ponudi.

Umjesto da ih prepustite konkurenciji, osigurajte kvalitetne posjetitelje na vašim web stranicama.

Kako AdWords funkcionira?

 1. Korisnik traži proizvod/uslugu/informaciju na Google tražilici
 2. Točno u tom trenutku Vaša web stranica se prikazuje na vrhu tražilice
 3. Prikazivanje oglasa se ne naplaćuje
 4. Tek ako osoba klikne na Vaš oglas, plaćate samo mali iznos (npr. 50 lipa)
 5. Klik na oglas vodi korisnika na web stranicu Vašeg poduzeća
 6.  U svakom trenutku oglas je moguće mijenjati ili pauzirati
 7. Moguće je u svakom trenutku mjeriti uspješnost Google AdWords kampanje

 

Google Analytics

google analytics logo
Google Analytics je alat uz pomoć kojega kontinuirano povećavate sposobnost donošenja ispravnih odluka o načinu korištenja marketinškog budžeta. Analytics pruža uvid u izvore prometa na vašem webu, navikama korisnika, problemima u interakciji posjetitelja s webom, uspješnosti pojedinih kampanja, profitabilnosti određenih kanala oglašavanja itd.

Ukratko, uz pravilno korištenje Google Analytics sustava, moguće je precizno odrediti koje marketinške aktivnosti su bile (ne)profitabilne te sukladno tome donositi sve bolje odluke, iz mjeseca u mjesec.

Zašto?

Google Analytics omogućuje vam da saznate:

 • kako posjetitelji koriste vašu web stranicu
 • kako su pronašli vašu web stranicu
 • koji je najposjećeniji sadržaji na vašoj web stranici
 • gdje se na vašim web stranicama zadržavaju i koliko dugo
 • demografske podatke posjetitelja
 • koje su njihove najčešće putanje po web stranici (optimizirajte prodajni proces)
 • u kojem trenutku napuštaju stranicu (reagirajte i zatvorite curenje)
 • i još mnogo toga

Elastičnost Analytica njegova je najveća vrlina. Svi rezultati precizno su mjerljivi, a Google Analytics daje vam uvid u statistike na temelju kojih donosite bolje, informirane marketinške odluke.

Marketing na društvenim mrežama

Community management

COMMUNITY MANAGEMENT PREDSTAVLJA STRATEGIJU UPRAVLJANJA SADRŽAJEM TE KOMUNIKACIJOM BRENDA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

Kvalitetna komunikacija s fanovima ili followerima na društveniim mrežama postavlja dobre temelje za izgradnju baze lojalnih i zadovoljnih potrošača.

Važno je sudjelovati, poticati druge da sudjeluju i pritom pratiti sve što se događa na društvenim mrežama.  Kvalitetan community management izuskuje visok stupanj ažurnosti, pismenosti, taktičnosti te razumijevanja očekivanja kupaca i vrijednosti koje brend želi komunicirati. Riječ je o poslu koji traži kontinuirane aktivnosti istraživanja, osmišljavanja kreativnog sadržaja i održavanja primjerene dvosmjerne komunikacije.

Content marketing snažno se manifestira upravo u dobrom community managementu, koji počiva na stvaranju i distribuiranje sadržaja obrazovnog, informativnog i zabavnog karaktera. Ta sposobnost redovitog dijeljenja vrijednih informacija svojoj ciljanoj publici pozicionira poduzeće kao stručnjaka u svojoj djelatnosti.

Facebook oglašavanje

facebook large logo

Facebook oglašavanje neophodno je da bi se napori na društvenim mrežama isplatili, s obzirom na višestruko povećanje dosega koje se ostvaruje upravo plaćenim oglasima. Nažalost, iza nas je vrijeme kad se organskim dosegom mogao ostvarivati kontinuirani rast vidljivosti brenda, pa i samih komercijalnih rezultata.

Facebook oglašavanje omogućuje segmentaciju ciljne skupine kao niti jedna druga platforma. Željene poruke mogu se usmjeriti jasno određenim skupinama korisnika koje određujemo prema specifičnim afinitetima, lokaciji, spolu, dobi, obrazovanju ili drugim karakteristikama. Ukratko, možemo targetirati točnu onu skupinu ljudi koja svojim demografskim i bihevioralnim karakteristikama odgovara profilu vašeg kupca.

Prednosti Facebook oglašavanja:

 • Niski troškovi oglašavanja
 • Mogućnost pokazivanja oglasa precizno odabranim skupinama korisnika
 • Količina osobnih podataka koju korisnici ustupaju Facebooku
 • Uvid u demografske i bihevioralne podatke korisnika koji pokazuju interes za vašu ponudu

FACEBOOK KAO KOMUNIKACIJSKI ALAT VRLO USPJEŠNO KORISTE NAJJAČI BRENDOVI, ALI I POLITIČARI I PODUZETNICI IZ RAZLIČITIH DJELATNOSTI. U HRVATSKOJ IMAMO PREKO 1.500.000 KORISNIKA FACEBOOKA. IMAJUĆI U VIDU MOGUĆNOSTI PRECIZNOG TARGETIRANJA, FACEBOOK OGLAŠAVANJE LAKO JE PREPOZNATI KAO PONAJBOLJI OBLIK INTERNET MARKETINGA (B2C).

Instagram oglašavanje

Na našem području marketing na društvenim mrežama se tradicionalno odvija putem Facebooka, no posljednjih godina u stopu ga prati Instagram. Kako se mlađe generacije sve više okreću Instagramu, usporedo opada popularnost Facebooka među istima.

Facebook je tako među mladima dobio etiketu “društvene mreže za starije” i poslovne korisnike, dok zahvaljujući popularnim hashtagovima i “Insta story” opciji Instagram s lakoćom privlači one mlađe od 30. Također, zahvaljujući već spomenutim hashtagovima organski (besplatni) doseg lakše se postiže na Instagramu nego li na Facebooku. Obje društvene mreže predstavljaju podjednako vrijedne marketinške kanale, ali zahtijevaju drukčiji pristup u komunikaciji te obradi i prezentaciji sadržaja.

Naglasak je kod Instagrama uvijek na vizualnom, stoga vodite računa o tome da su fotografije i snimke koje ugrađujete u oglase kvalitetne. Po pitanju sadržaja mogućnosti su brojne – od prikaza samih proizvoda preko procesa proizvodnje do zaposlenika koji stoje iza vašeg brenda. “Što ležernije i prirodnije, to bolje” – zakon je Instagrama!

 

E-mail marketing

Newsletter

Newsletter je koristan alat direktne komunikacije s vašom ciljanom publikom i najviše može doprinijeti vašem poslovanju zahvaljujući dvjema ključnim karakteristikama: izravnosti i ekonomičnosti.

Slanje newslettera služi promociji vaših usluga i proizvoda, bilo da je riječ o novostima u ponudi ili sadržajima edukativnog karaktera.

Kvalitetan email marketing, koji se provodi sustavno i umjereno, isključivo prema osobama koje su svojevoljno došle na listu primatelja, potpuno je druga priča. Dugoročno gledano, email marketing može biti izuzetno efikasan način održavanja komunikacije s postojećim kupcima. Atraktivnim dizajnom newslettera i prijenosom bitnih informacijama održavamo interes vaših kupaca, informiramo o aktualnostima i posebnim ponudama, budno prateći rezultate svake newsletter kampanje.

Što uključuje newsletter usluga?

Newsletter usluga uključuje:

 1. Prikupljanje ili uređivanje baze podataka
 2. Postavljanje softvera i dizajniranje newslettera
 3. Slanje newslettera i izrada izvještaja

 

Internet marketing