Internet marketing u turizmu

Internet marketing u turizmu

“NE PREŽIVLJAVAJU NAJJAČE VRSTE, ILI NAJINTELIGENTNIJE, VEĆ ONE KOJE SU NAJPRILAGODLJIVIJE PROMJENAMA”Charles Darwin

 

INTERNET MARKETING U TURIZMU

 • 96% putnika putem interneta započinje svoje istraživanje o putovanju
 • 85% putnika smatra internet glavnim izvorom informacija
 • 94% stručnjaka ukazuje na veću prosječnu posjećenost njihove web stranice od strane potencijalnih turističkih putnika koji su privučeni atraktivnim online sadržajem
 • 70% putnika koristi isključivo mobilne uređaje pri informiranju o putovanju stoga je poželjno da su web stranice responzivne i prilagođene svim uređajima
 • 70% marketinških stručnjaka tvrdi kako je “content marketing” povećao osviještenost putnika o brandu
 • 60% marketingaša vjeruje da profesionalna korisnička podrška povećava rast prodaje smještajnih kapaciteta

 

Stavljajući naglasak na nove web tehnologije i kvalitetnom komunikacijom na
društvenim mrežama možemo poboljšati vaše prodajne rezultate, popuniti smještajne kapacitete i osigurati poticanje usmene predaje o Vama i Vašim uslugama.
Internet marketing u turizmu je posebno djelotvoran jer sve aktivnosti precizno usmjeravamo upravo prema osobama koje čine Vašu ciljnu skupinu, analiziramo rezultate u stvarnom vremenu i u pravilu osiguramo vrlo brz povrat uloženog.

 

Virtualna Tvornica prati najnovije svjetske digitalne trendove. Provjerite naše prijedloge kako ojačati svoj brand i iskočiti iz mase!

 • WEB (RE)DIZAJN
 • COMMUNITY MANAGEMENT
 • GOOGLE ADWORDS
 • OGLASI NA SVJETSKIM BOOKING PORTALIMA
 • VIDEO/FOTO SNIMKE IZ ZRAKA

WEB

Online platforma s ažurnim lokalnim informacijama i kvalitetnim sadržajem s opsežnom uporabom atraktivnih vizuala i multimedi­jskih sadržaja. Ono što je poželjno u ponudi turističkih djelatnosti jest da web stranica inspirira posjetitelje te prezentira ugodna i nezab­oravna iskustva.
Web stranice koje radimo su brze, atraktivne i funkcionalne. Posjetitelji vašeg weba žele intuitivno navigirati stranicom do sadržja koji im je potreban, žele stranicu koja se brzo otvara i pritom je oku ugodna. Spoj funkcionalnosti i estetske dopadljivosti nije jednostavno ostvariti, ali to je ono gdje se istinska stručnost dizajniranja webova može pokazati. Svaki kutak vašeg weba mora imati svrhu.
CMS – sustav omogućuje vam da samostalno unosite nove sadržaje na web stranicu.
Uživate autonomiju osvježavanja weba neovisno o web dizajnerima i programerima iz Virtualne Tvornice.
Možete dodavati nove fotografije, novosti iz poslovanja, akcijske ponude i sve ostale tekstualne ili multimedijske sadržaje koje želite podijeliti. Možete voditi i blog, povezivati sadržaje s društvenim mrežama i još štošta.
Ako bilo kad zatreba podrška,imate od nas suludo brz tehnički support.

Responzivne web stranice – su one posebno prilagođene za pregledavanje na pametnim telefonima i tabletima. Mobilno surfanje raste munjevito i korisnici pametnih telefona vrlo brzo su se navikli na jednostavno i intuitivno pregledavanje webova. Ako web stranica nije prilagođena za pametne telefone i tablete, taj posjetitelj tražit ce informacija drugdje.

lntegracija sa social media kanalima odnosno društvenim mrežama- personalizirani sadržaji koji potiču prijateljsku interakciju s korisnicima uz jednostavan pristup recenzijama dosadašnjih gostiju. Personalizacija je ključ uspjeha!

COMMUNITY MANAGEMENT

Dobar community management je inovativan pristup marketinškoj komunikaciji i prilagođen je individualnim potrebama svakog klijen­ta, a pomaže u stvaranju pozitivnog i prepoznatljivog imidža vašeg brenda, kao i ukupnom unaprjeđenju poslovanja. Community management predstavlja i svojevrsnu korisničku podršku jer community manageri moraju stajati na raspolaganju svim gostima za sva pitanja i u bilo koje vrijeme.

Facebook se pokazao kao odlično mjesto za istraživanje tržišta, poboljšanje svijesti o brandu i interakciju s gostima. Kako bi vaš nastup na Facebooku bio uspješan, on mora biti pomno isplaniran i usmjeren na ono što je najvažnije prilikom kreiranja sadržaja.

Naša community management usluga provodi se u bliskoj suradnji s Vama, a uključuje osmišljavanje komunikacijskog koncepta za nastup na društvenim mrežama, pisanje objava (uz Vaše odobrenje), pružanje korisničke podrške putem Facebooka (Vas kontaktiramo tek ako mi nemamo potreban info) i izradu grafičkih elemenata ili obradu fotografija u okviru objava. U komunikaciji je važno poticati interakciju s ljudima, a najvažnije je da objave odnosno sadržaj ne budu isključivo prodajnog karaktera. Potrebna je kombinacija zabav­nog sadržaja, obrazovna komponenta te i povremeni pozivi na kupnju. S obzirom na djelatnost i tematiku, opcija je jako puno i bilo bi nam posebno zadovoljstvo preuzeti ovaj dio posla. Usluga također uključuje oglašavanje stranice (s ciljem povećanja broja fanova) i “boostanje” objava koje se plasiraju putem stranice.

 

GOOGLE ADS

Oglašavanje putem Google Adsa je vrlo učinkovito i poželjno za sve one koji svoj posao žele oglasiti na najvećoj internetskoj tražili­ci. Nameće se pitanje “zašto izabrati baš Google AdWords kao oblik online oglašavanja”.
Odgovora ima mnogo: predstavljate ponudu točno onda kada se vrši potražnja, privući ćete više korisnika na svoju web stranicu, povećat ćete prodaju, oglašavati se možete lokalno i globalno, korisnici će vas pronaći kada budu pretraživali ponudu koju im vi nudite, usluga će vam se naplatiti tek kada korisnik “klikne na vaš oglas”…

Nadalje, Google Ads vam u bilo kojem trenutku, kroz 24 sata, nudi analizu vašeg oglasa kroz koju možete pratiti klikove i troškove. Također možete imati uvid u analizu koliko je korisnika vidjelo vaš oglas i koji je postotak tih korisnika kliknulo na vaš oglas.

Primjerice, ukoliko netko od Vaših gostiju u Google pretraživač upiše pojmove kao sto su “booking Croatia”, “accommodation in Croatia”, “camping Croatia”, ili “camp booking” upravo Vaš oglas pojavljivat će se među prvim rezultatima svim vašim potencijalnim gostima i time ih pozvati da odaberu baš Vas!

OGLASI NA SVJETSKIM BOOKING PORTALIMA

Naša usluga uključuje savjetovanje u predstavljanju vaše ponude na najpoznatijim svjetskim, odnosno europskim booking portalima. S obzirom na to da na tržištu postoji mnoštvo booking portala, za vas izabiremo one koji bi vam bili najprofitabilniji i koji bi vam osigurali goste iz zemalja koje su prepoznale Hrvatsku kao top turističku destinaciju. Proveli smo dubinsko istraživanje tržišta i izdvojili web servise koji se ističu kao kvalitetne, prepoznatljive i pouzdane online agenci­je u rezervaciji smještaja. Prednost postavljanja vašeg smještaja na neki od odabranih portala, u odnosu na najvećeg postojećeg konkurenta booking.com, jesu visina provizije (koja je mnogo niža ili je niti nema) i manje zasićena ponuda, odnosno manje konkurentskih ponuda kao sto je slučaj na booking.com.

Uz navedeno, jamči se velik broj pregleda Vašeg smještaja, i to na ciljanim tržištima/zemljama koja su Vam najinteresantnija. Hrvatskoj iz mjeseca u mjesec raste broj turista koji nakon odmora odlaze oduševljeni gostoljubljivošću i kulturom koja je već prepoznata u svijetu. S obzirom na to da je Hrvatska godinama bila poznata kao samo ljetna destinacija, u današnje vrijeme pokrivena su sva godišnja doba. Oglašavanjem na jednoj od odabranih stranica privući ćete veliki broj turista, ali i domaćih gostiju te držati svoje kapacitete punima kroz cijelu godinu. Ulaganje u oglašavanje je i ulaganje u budućnost!