Case Study – Frida-Mijić logo

Case Study – Frida-Mijić

U ovom case studyju istražujemo kako smo transformirali online prisutnost klijenta kroz razvoj sofisticirane web trgovine. Frida-Mijić bavi se trgovinom i maloprodajom keramičkih pločica, sanitarije, kupaonskog namještaja i građevinskog materijala. Sa starom web stranicom koja nije uspjela predstaviti firmu u pravom svjetlu niti omogućiti online kupovinu, naš zadatak je bio izraditi platformu koja ne samo da modernizira dizajn, već i poboljšava korisničko iskustvo, olakšava upravljanje proizvodima i najvažnije – potiče online prodaju.

Case Study – Frida-Mijić

Frida-Mijić d.o.o., specijalizirana je za trgovinu i maloprodaju keramičkih pločica, sanitarija, kupaonskog namještaja građevinskog materijala i fasada. Frida-Mijić nudi širok asortiman proizvoda vrhunske kvalitete za moderno uređenje doma, za svaki interijer i eksterijer. U digitalno doba, prisutnost na internetu ključna je za uspjeh svakog poslovanja. Frida-Mijić d.o.o. suočila se s izazovom zastarjele online prisutnosti koja nije odražavala kvalitetu niti širinu njihove ponude. Suradnja s našim timom zahtijevala je ne samo izradu nove web trgovine, već i potpunu digitalnu transformaciju kako bi se osiguralo moderno i učinkovito online poslovanje.

Glavni ciljevi ovog projekta bili su:

  • Poboljšanje pozicioniranja Frida-Mijić na tržištu: Cilj je osigurati da Frida-Mijić bude prepoznat kao glavni izvor za kvalitetne keramičke pločice kupaonski i građevinski materijal, nudeći proizvode koji odgovaraju potrebama i željama širokog spektra kupaca.
  • Poticanje online i offline prodaje: Fokus je na povećanju posjećenosti web shopa i poboljšanju online prodajnih rezultata, uz istovremeno jačanje offline prisutnosti u trgovini u Sesvetskom Kraljevcu.
  • Izgradnja snažne zajednice zadovoljnih kupaca: Kroz kvalitetu proizvoda i izvrsnost u usluzi, težimo stvoriti lojalnu bazu kupaca koji će prepoznati Frida-Mijić kao pouzdanog partnera u realizaciji svojih projekata uređenja.

Od 2024., Frida-Mijić je krenula u digitalnu transformaciju svog poslovanja. S povjerenjem u naš tim i iskustvo, zajedno smo razvili online platformu koja odražava visoke standarde kvalitete i širok spektar proizvoda Frida-Mijić. Ponosni smo na rad ostvaren do sada, kao i na čvrstu suradnju koja je izgrađena na uzajamnom povjerenju i razumijevanju potreba tržišta.

Case Study – Frida-Mijić
Case Study – Frida-Mijić

Izazovi projekta

Zastarjela web stranica bez funkcionalnosti za online prodaju ili slanje upita: Frida-Mijić imala je web stranicu koja nije uspjela adekvatno predstaviti firmu niti omogućiti online kupovinu, čime je bila ograničena mogućnost širenja poslovanja.

Nedostatak prezentabilnog loga i vizualnog identiteta: Prije naše suradnje, Frida-Mijić nije imala prepoznatljiv logotip niti vizualni identitet koji bi odražavao kvalitetu i raznolikost ponude. To je predstavljalo značajan izazov u stvaranju branda koji će biti privlačan ciljanoj publici i istaknuti se na tržištu.

Ograničena online i offline prisutnost: Unatoč širokom asortimanu proizvoda visoke kvalitete, Frida-Mijić je imala ograničenu online prisutnost i vidljivost, što je utjecalo na sposobnost privlačenja novih kupaca i ostvarivanje veće prodaje. Prethodni marketinški koraci nisu bili zadovoljavajući i donosili rezultate.

Razrada rješenja i njihova primjena

Razvoj novog vizualnog identiteta: Kreirali smo novi logotip i vizualni identitet koji kombiniraju eleganciju i jednostavnost, koristeći crno-bijelu paletu s jednom akcent bojom za veću fleksibilnost i prepoznatljivost u digitalnom prostoru. Razvijena je i knjiga standarda koja osigurava dosljednu primjenu novog identiteta na sve aspekte poslovanja.

Strategijska izrada web trgovine: U suradnji s klijentom, formirali smo informacijsku arhitekturu weba koja je temeljena na istraživanju ključnih riječi, čime smo osigurali intuitivno korisničko iskustvo i optimizaciju za tražilice. Finalna web mapa bila je usmjerena na jednostavnost navigacije i efikasno predstavljanje širokog asortimana proizvoda.

Integracija s ERP sustavom: Implementirali smo rješenje koje omogućava redoviti transfer podataka iz ERP-a na web, koristeći .csv datoteke preko FTP protokola. Ovo rješenje omogućava ažuriranje informacija o proizvodima na webu u stvarnom vremenu, bez potrebe za ručnim unosom.

Inovativne Funkcionalnosti Web Shopa: Uveli smo kalkulator za izračunavanje potrebnog broja paketa pločica na temelju površine koju kupac želi popločati. Također, dodali smo opciju promjene mjerne jedinice, omogućujući kupcima da vide cijenu po kvadratnom metru, što je dovelo do boljeg korisničkog iskustva i transparentnosti cijena.

Razrada rješenja i njihova primjena

Razvoj novog vizualnog identiteta

Redefiniranje vizualnog identiteta Frida-Mijića bio je ključan korak u transformaciji njihove online prisutnosti. Proces je započeo razumijevanjem brenda, njegovih vrijednosti i ciljeva koje želi postići na tržištu.

Kreiranje logotipa

Nova vizija logotipa trebala je odražavati tri ključne karakteristike: eleganciju, jednostavnost i funkcionalnost. Željeli smo stvoriti simbol koji je odmah prepoznatljiv, lako pamtljiv i koji komunicira temeljne vrijednosti tvrtke.

Crno-bijela kombinacija boja odabrana je zbog svoje vremenske izdržljivosti i svestranosti primjene, postavljajući temelje za elegantan i profesionalan vizualni identitet. Paralelno, uvođenje akcent boje bilo je strateški potez dizajniran ne samo da razbije monotoniju crno-bijele palete, već i da osigura fleksibilnost u vizualnoj komunikaciji. Ova posebno odabrana boja koristi se u specifičnim situacijama kako bi pružila dodatni vizualni interes i dinamičnost materijalima.

Kroz iterativni proces dizajniranja, testirali smo različite tipografije, simbole i konfiguracije kako bismo osigurali da logotip djeluje jednako dobro na digitalnim platformama, tiskanim materijalima te kao dio korporativne vizualne komunikacije.

Knjiga standarda

Izrada knjige standarda bila je ključna za osiguravanje dosljednosti u primjeni novog vizualnog identiteta kroz sve komunikacijske kanale i dodirne točke s klijentima. Knjiga standarda detaljno opisuje pravila upotrebe logotipa, uključujući njegovu veličinu, položaj, boje te dozvoljene i nedozvoljene varijante upotrebe. Također, definira tipografiju, korporativne boje, stil te primjenu na različitim materijalima poput web stranice, vizitki, ambalaže i sl.

Osim toga, knjiga standarda sadrži smjernice za digitalnu primjenu, osiguravajući da vizualni identitet održava svoju snagu i prepoznatljivost neovisno o platformi. Uključuje primjere dobre prakse i savjete za kreativnu primjenu, omogućavajući vanjskim suradnicima da efikasno i dosljedno komuniciraju brend.

Kroz ovaj temeljiti i promišljeni proces, uspjeli smo stvoriti vizualni identitet koji ne samo da odražava Frida-Mijićovu predanost kvaliteti i inovacijama, već i potiče prepoznatljivost i povjerenje među postojećim i budućim kupcima.

Integracija s ERP sustavom

Integracija s ERP sustavom predstavljala je ključan korak u digitalizaciji poslovanja, a ovaj tehnički poduhvat omogućio je automatsku sinkronizacija podataka između interne baze podataka tvrtke i njihove nove web trgovine.

Jedna od najznačajnijih prednosti integracije ERP sustava s web platformom jest automatizacija ažuriranja cijena. Ovo ne samo da smanjuje potrebu za ručnim unosem podataka, što je često sklonije greškama, već i olakšava svakodnevno ažuriranje podataka.

Integracija omogućava i trenutačno ažuriranje stanja zaliha, što je izuzetno važno za tvrtku koja nudi širok asortiman proizvoda kao što je Frida-Mijić. To znači da, kada god se proizvod proda ili doda u zalihe kroz ERP sustav, te promjene se automatski odražavaju na web stranici.

Implementacija integracije s ERP sustavom bila je tehnički složen proces koji je zahtijevao detaljno planiranje i testiranje, te suradnju s ERP timom. Korištenjem tehnologija poput FTP prijenosa za automatski prijenos .csv datoteka iz ERP-a na web, uspjeli smo uspostaviti pouzdan i učinkovit sistem koji Frida-Mijiću omogućava da održava svoju web trgovinu ažuriranom, točnom i pouzdanom za svoje kupce.

Kupci ovo možda ne vide, ali posao vlasnika trgovine je olakšan 🙂

Kalkulator za izračun količine paketa

Uvođenje kalkulatora za izračun količine paketa predstavljalo je inovativno rješenje unutar web trgovine Frida-Mijić d.o.o., dizajnirano kako bi kupcima olakšalo planiranje kupnje keramičkih pločica. Ovaj alat omogućava korisnicima da precizno odrede koliko im je paketa pločica potrebno na temelju površine koju planiraju popločati, čime se znatno poboljšava iskustvo kupovine.

Funkcionalnost kalkulatora

Kalkulator za izračun količine paketa jednostavan je za korištenje. Korisnici unose dimenzije prostora koji žele popločiti (u metrima kvadratnim) i kalkulator automatski izračunava ukupan broj potrebnih paketa pločica. Kalkulator funkcionira i obrnuto - možete unijeti broj paketa koji kupujete, a izračunati ćemo vam koliko ćete s time pokriti kvadrata. Ova funkcionalnost temelji se na standardnim dimenzijama paketa koji se prodaju.

Prednosti kalkulatora

Preciznost i ušteda: Kalkulator smanjuje rizik od kupovine previše ili premalo pločica, što kupcima pomaže u optimizaciji troškova i minimiziranju otpada.
Poboljšano korisničko iskustvo: Kupci mogu lako planirati svoje projekte i kupovinu, što čini proces odabira i naručivanja pločica znatno jednostavnijim i ugodnijim.
Informirane odluke o kupovini: Pružajući točan izračun potrebnih materijala, kupci se mogu bolje informirati o ukupnim troškovima projekta prije donošenja odluke o kupovini. To je jako važno u svijetnu online trgovine, pogotovo kada se radi o trajnom proizvodu kao što su pločice.

Kalkulator za izračun količine paketa pločica u web trgovini Frida-Mijić d.o.o. primjer je kako tehnologija može poboljšati kupovno iskustvo, pružajući korisnicima korisne alate koji olakšavaju planiranje i realizaciju projekata. Ovaj alat ne samo da povećava zadovoljstvo kupaca, već i potiče veću efikasnost i održivost u kupovnim procesima.

Case Study – Frida-Mijić
Case Study – Frida-Mijić
Case Study – Frida-Mijić

Zaključak

Projekt digitalizacije Frida-Mijić d.o.o. pokazuje kako integrirani pristup razvoju web trgovine i unapređenju online prisutnosti može temeljito preobraziti poslovanje. Važan dio ovog procesa bio je kontinuirani angažman našeg marketinškog tima, koji je od samog početka bio uključen u projekt, pripremajući teren za sveobuhvatne marketinške planove usmjerene na promociju nove web trgovine.

S velikim očekivanjima gledamo na budućnost Frida-Mijića u digitalnom prostoru. Uz snažnu web platformu i podršku našeg iskusnog marketinškog tima, uvjereni smo u nastavak uspješne suradnje i ostvarenje zajedničkih ciljeva!